About me

A nevem Ayleen, 21 éves dolgozó nő vagyok - for now. A blognak igazából különösebben semmi célja nincs, csak azért nyitottam meg, mert a kritikáim nem fértek bele a Twitter 140 karakterébe. Viszont ha már egyszer megnyitottam, üdvözlök mindenkit, és igyekszem nektek minden olyan tapasztalatot átadni, ami a szépségápolással, szórakoztatóiparral stb. foglalkozik. Have fun!

You never know how strong you are until being strong is your only choice.

 
Text me
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2017.02.05. 15:32
2017.01.29. 17:36
2017.01.15. 11:10
2017.01.14. 12:24
2016.12.22. 20:13
Friss hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

The Bold Illusion

Az összes matt rúzsom

2016.11.22. 20:41, ayleen
Címkék: beauty

Ha már korábban volt szó a matt rúzsaimról, akkor most be is mutatnám az összeset, ami van. Márka szerint válogattam szét, és úgy is véleményezem őket három szempont szerint: pigment, tartósság, matt hatás. Egy kis ajánlónak szánom, hogy mire érdemes beruházni, és igyekszem nem túl értékelni a dolgokat. Jó szórakozást!
Azonban még mielőtt belekezdenék, szeretném leszögezni, hogy a képek nem igazán adják vissza ezeknek a rúzsoknak a valódi színét, továbbá a bőrtónustól is függ, hogy kinek hogy áll néhány rúzs. Nekem elég barna a bőröm, szóval a világos színek rikítanak rajtam, a némelyik kicsit rózsaszínesebb vagy épp sötétebb, mint máson. De nincs nagy eltérés.

Az Avon és Oriflame rúzsokkal kezdeném, mert azok kerültek előre a listában az "A" betű miatt. A fent látható öt szín közül két Avon és két Oriflame rúzs van, egyik sem folyékony!

1. Avon - Au Naturale és Peach Flatters
Az Au Naturale egy barackosabb nude árnyalat, míg a Peach Flatters egy rikító rózsaszín darab. Azért veszem őket egy kalap alá, mert teljesen ugyanaz a kettő csak más színben. Mind a kettő jól pigmentált, bőven elég belőle egy réteg, szép matt hatásuk vannak. A számat annyira nem szárította, mint az Oriflame rúzsok, de a minimális szárítás persze itt is megvan. Evés-ivás után kicsit lejön, de egyébként lepattogzik, szóval elég csúnya lesz nap végére. Korrigálás esetén az egészet le kell szedni, mert két rétegben nagyon csúnya lesz, darabosra szárad, és sokkal jobban kiemeli a száj redőit, mint kéne. A leszedéséhez egyébként sminklemosó sem kellett, egy nedves vattával simán lejött, szóval nem túl tartós.
Az ára mindig változó, de 1000.- alatt van.

2. Oriflame - Coral Creme, Melted Caramel, Rouge Attract
A Melted Caramel egy barnás, nude árnyalat, ami az egyik kedvencem (volt). Szép barna színe van, tehát a sötétebb bőrűeknek is bátran ajánlom. A Coral Creme értelemszerűen egy korallos árnyalat, ami alapvetően gyönyörű, de optikailag sárgítja a fogakat, szóval nem túl előnyös. A Rouge Attract eredetileg egy piros színnek indult, de mint ahogy az a képen is látszik, kicsit pinkesebb beütése van, ami élőben nem tűnik fel, csak ha nagyon megfigyeljük.
Mind a három jól pigmentált, elég az egy réteg, és még két rétegben sem vészesek. Nem szárad csomósra, darabosra, de ez főként azért van, mert sosem lesz igazi matt. Inkább matt-hatású rúzsoknak mondanám, mert kicsit fényesek maradnak. Ennek ellenére azonban iszonyatosan szárítja a számat, éreztem, ahogy rajtam volt, viszont bebalzsamozni sem lehet, mert az leszedi, és a balzsam is átveszi a színét, mivel sosem szárad meg teljesen. Az árát azonban megérte.
Akciók során változik, 1000.- alatt van.

3. Essence - Matt Matt Matt Longlasting lipgloss
Az Essence egyik legújabb matt folyékony rúzsa, amit mostanában dobott piacra, és szinte azonnal elfogytak a boltokból. Hiába persze.
Ezekre a rúzsokra sem a matt, sem a longlasting nem vonatkozik, hiába van rajta az üvegen. Nekem két színem van belőle, a 5-ös Simply be an icon, és a 2-es, Approved! árnyalat. Mind a kettőnek csodás a színe, viszont semennyire sem mattulnak be (nekem, pedig nagyon, nagyon vékonyan kentem. Ezen kívül egy száraz zsepivel is minden erőfeszítés nélkül lejönnek. Megpróbáltam mattító púderrel fixálni őket, de nem lett sem szép, sem tartós, szóval nálam mondhatni mind a kettő a kukában van. Az ajkaimat viszont nem szárítja, bár nincs is minek.
A formulája háromszög alakú, nagyon kényelmetlen vele a munka, és nem is illeszkedik az ajkakhoz.

4. Essence Matt Matt Matt Lipstick - 03 Wow Effect
A folyékony rúzs után nem vártam sokat a sima rúzstól sem, viszont az pozitív csalódás volt. Hamar kiderült azonban, hogy csak mattság terén, ugyanis hiába lesz (majdnem) tökéletesen matt, nem sokkal tartósabb, mint a folyékony, és annyira nem is pigmentált. Nekem a 3-mas színkódú van meg, a többinek is csodás színe van, de úgy gondoltam, hiába kerül pár száz forintba, nem fogok rá beruházni. Azonban még messze ez a legjobb Essence rúzs.

5. Oriflame folyékony matt rúzs - Toffee Cream
Az Oriflame ugyan már volt egyszer, de akkor nem volt több hely a kézfejemen. Az Oriflame első folyékony matt rúzsát szintén csak néhány hónapja lehet kapni, és nagy reményeket fűztem hozzá, azonban nagyot kellett csalódnom.
A szín eleve megtévesztő, a katalógusban ennél sokkal sötétebb színt reklámoztak, ez pedig nagyon világos tejeskávé színű, ami alapvetően nem gond, nekem viszont nem túl előnyös a sötétebb bőröm miatt. Tartósnak viszonylag tartós, jól pigmentált is, viszont nem szárad meg, sosem lesz igazán matt. Ezt ráadásul még nehéz is vékonyan kenni, de muszáj, mert nagyon sűrű. Emiatt nehezebb a felvitele, és még a formulájával is baj van, ugyanis egy tök egyenes ecsetről beszélünk, ami nem követi az ajkak vonalát. De vékony vonalakat szépen lehet vele húzni. Két rétegben csúnya lesz, akkor pedig pláne nem szárad meg.
Akción 2000.- volt, nekem nem érte meg.

6. Kylie Cosmetics Lip Kit - Candy K, Koko K, Dolce K, True Brown K
Érkeznek a személyes kedvenceim, amikért nagyon sok pénzt adtam ki, viszont nem bántam meg egy percig sem. Kylie Jenner rúzsszettjeit mindenki ismeri, elég népszerűek, és úgy veszik, mint a cukrot. Kylie neve miatt elég borsos áruk van, a szettek (vagyis egy folyékony rúzs szájkontúrceruzával) 8400 Ft-ba kerül, a rúzs egyedül pedig 4000 Ft. A szállításról pedig ne is beszéljünk.
Nekem négy színem van, a Candy K, a Koko K, a Dolce K és a True Brown K, amiből nagyjából mindegyiket imádom, bár a Candy K és a Koko K az én bőrömön rózsaszínesebb, mint kéne neki. Bár alapvetően az én bőrtónusom miatt a barna rúzsok amúgy is sokkal jobban állnak, szóval a Dolce K és a True Brown K személyes kedvencem.
Nagyon tartósak, sminklemosóval is nagyon nehezen jönnek le. Tökéletesen mattra száradnak - ilyen jó matt rúzsom még sosem volt -, fantasztikusan pigmentáltak, egy rétegben szuperül fednek, nem szárítják a számat és csodás a színük. Két rétegben viszont már csúnyák, és azért annyira nem szuperek, hogy ennyi pénzt ki kelljen adni értük, de hát azért sok rúzs még a közelében sincs. De sokan felvehetik velük a versenyt.

7. Max Factor Lipfinity - 160 Iced
A Max Factor 4000 Ft-ba kerülő szettje egy kellemes csalódás volt a számomra. Én Glamour napokon vettem 50%-os leárazással, szóval még meg is érte. A szett egy folyékony matt rúzst és egy balzsamot tartalmaz, ami egyébként elég jó balzsam, szóval szépen helyreteszi az ajkaimat minden rúzs után. A leírás szerint a szín felvétele után rá kell húzni a balzsamot, hogy hidratálja az ajkakat, és eleinte nem raktam rá, mert attól csillogós lesz, és az nem tetszett. Azonban később rájöttem, hogy muszáj, ugyanis hiába tökéletesen matt a rúzs, extra tartós, amit még sminklemosóval is alig lehet leszedni, nagyon, de nagyon szárítja az ajkaimat. Annyira mondjuk nem vészes, mint a NYX, amit nemsokára bemutatok, de azért kellemetlen. A sötétebb színek szerintem egy rétegben is jók, ez az Iced színhez azonban két vékony réteg kell. Egy rétegnél még annyira nem pattogzik le nap végére, de úgy meg alig látszik - de azért imádom.

8. Lovely K Lips - Neutral Beauty
A Lovely egy igazi meglepetéssel készült nekünk, ugyanis kiadott egy olyan szettet, mint amit a Kylie Cosmeticsnél is láthatunk, vagyis egy folyékony matt rúzs szájkontúrceruzával. Szerintem kicsit őket próbálták kopizni, de nem is ez a lényeg.
Igazából nem tudom, ebből a szettből hány féle szín van, én eddig csak a Neutral Beautyval és a Sweetyvel találkoztam, ugyanis úgy kapkodják, mint a cukrot. 1200 Ft-ba kerül, ami nevetségesen olcsó, így elég szkeptikus voltam, de imádom, hatalmas nagy csalódást okozott! Messze a legjobb drogériás matt rúzs, és ez nagy szó.
A Neutral Beauty egy barnás árnyalat, ami szintén jól mutat az én bőrömön, de szigorúan csak egy rétegben szabad használni, korrigálás során az egészet le kell szedni. Nagyon csomósra szárad, szárítja az ajkakat, és elkezd lepattogzani. A ceruza is jó krémes, remekül ki lehet vele emelni az ajkakat, én imádom. A folyékony rúzs mattsága számomra tökéletes, nem egy Kylie, de attól még fantasztikus, imádom.
Mostanában egyébként ezt viselem a leggyakrabban, annyira jó.

9. Lovely Extra Lasting NR4, NR3
A Lovely egyedüli folyékony matt rúzsokat is kiadott néhány színben, ami összesen 700 Ft-ba kerül, szóval muszáj volt lecsapnom rá. Szintén hatalmas pozitív csalódás, igazi, tökéletes matt hatása van, egyszerűen gyönyörű. Hamar szárad, tartós és nem is szárítja annyira az ajkaimat - továbbá egy rétegben tökéletesen fed.
Nekem az NR 4 és 3 árnyalat van, az egyik egy rikítópiros darab, ami nekem annyira nem áll jól, de azért imádom. Az applikátora is jó, remekül illeszkedik az ajkaimhoz, nagyjából ugyanolyan, mint a Kylie rúzsoké, csak kicsivel kisebb.
A másik árnyalat egy lilás-rózsaszínes árnyalat, ami rajtam nagyon rikít, de gyönyörű színe van. Akartam még egy nude-ot is venni, de mint ahogy látjátok, inkább nude árnyalataim vannak.

10. NYX Cosmetics Lingerie - Exotic, Ruffle Trim, Push-up
A NYX Cosmetics rúzsairól már írtam korábban, így ha nem gond, nem ismételném meg azt a sok mindent, amit ott leírtam.

Itt elolvashatjátok: NYX Cosmetics vélemény

Még nincs hozzászólás.
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha